Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Lom ČSA - Těžba skrývky

a který(ří) mluví jejich řečí. Takže, vole, vole, my - předseda vlády v demisi a ty, lide, tomu problému práce nad i pod zemí nerozumíme, ale budeme do toho kecat s nulovými vědomostmi o dolování dokonce hlubinném, o geologických poměrech, o využití energetického potenciálu. Vždyť to samé, kurňašopa, říká i náš, lidem zvolený prezident.

Čemu kurňa rozumíme, je mluvit k lidu prostému jeho hantýrkou před volbami i po volbách, naslibovat nemožné a vole, vole, na čtyři roky platu to stojí za to, vokrást naše děti a vnoučata o miliardy ((rozumějme: vyrabovat suroviny a ať třeba potom potomci zmrznou!)) A pokud, lide prostý, to moc nechápeš, nebudu ti to mít za zlé, protože lživé sliby se dobře poslouchají, ale špatně se plní. Když heslo nejen vlády v demisi a jejího vrchního protagonisty, a dokonce i prezidenta, kteří horničině vůbec nerozumí, jen rozumí své výplatě a hlavně proto, že se řídí právě heslem - slibem neurazíš! Proč se do pr…le nezeptá někdo pánů Ciencialy toho chachara z Ostrávska ((politik vstřícný uhlobaronům)), kolikrát pozdravil Zdař Bůh a kolikrát už politici zničili „ekonomickým“ rozhodnutím, to co nám po miliardy let nashromáždila matka příroda.

Proč uhlobaroni souhlasí s rabováním a nepodniknou sami od sebe, tedy oni – baňaři, nezkusí nové metody nejen dolování, ale i lepší využití energie z uhlí a využití energetických surovin? Ale i doprovodných surovin jako je kurňa třeba velké množství nadložních velice kvalitních keramických jílů (cihelna Fortuna a připravené dvě desítky let haldy těchto jílů na dole ČSA.) Proč kurňa se jim nechce využít u nás i v cizině odzkoušenou metodu poddolování bez poklesu povrchu. Protože vole, vole, jsou líní pracovat a nerozumí tomu a je to kurňa nad jejich chápání! Využití vydolované energie, tedy uhlí a podle metody dolování (na to stačí i tzv. ekonomický mozek předsedy v demisi i politický mozek prezidenta), je povrchovým způsobem dolování zničeno přímo na dole 20-23 % energie a to spotřebou energie na pohon vlastních strojů a velkorypadel. Důlním komorováním na Mostecku se využije 40 – 50% a ostatní zůstane pod zemí a znehodnoceno. Stěnováním pod zemí se využije 50 -60%, ostatní opět znehodnoceno. Teď přišli s chodbicováním - využití suroviny je jen 8%!!!. A teď k tomu, kurník šopa, připočítejte, pane Cienciale, se svými experty z kanceláře z Prahy ztráty na dopravě a topenišť a jste kurňa na 15-30 % využití této vzácné, mimořádně drahé, neobnovitelné, kurňa šopa, znehodnocené suroviny s důsledkem zdravotního postižení lidí a přírody v Českomoravských kotlinách. To je to samé jako kdyby zemědělec zasel, vypěstoval a pak nechal 70% obilí na poli pro vrabce. Ale protože to v podzemí není vidět, tak po tom vole, vole, ani pes neštěkne, natož nikdo nebude žalován.

V tichosti na severu Čech byl zlikvidován projekt výskytu těžkých kovů v námraze a vydávání ročenky hygienických stanic v pánevní oblasti Severních Čech. Proč je délka života v této oblasti stále o dva roky kratší? Určitě odpovíte, pane premiére, že je to „kurňa šopa do pr…le, špatným životním stylem…!! Možná, že by se mohl „životní styl“ vylepšit, v těchto postižených oblastech, kdyby ten milion, co má přijít na žranice na prezidentův hrad, se věnoval k ozdravění na Mostecko a Ostravsko!!!

Víte proč, pane předsedo v demisi i pane prezidente, se pan Mandela dožil vysokého věku a bude jeho život věčný?? Protože byl slušnej, nebyl slepýk věcem lidu prostého a nedělal chytrého tam, kde na to kurňa šopa neměl!!

Petr Pakosta, vyučený horník.

 

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License