Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Kraftwerk-horny-pocaply-by-RalfR-2

Jedenáct evropských ministrů životního prostředí, včetně ministrů z Německa a Francie,  zaslalo novému předsedovi Evropské komise dopis, ve kterém ho vyzývá, aby Komise pokračovala ve schvalování legislativy na ochranu ovzduší (tzv. air package) a odpadové legislativy (waste package), navržené již předchozí komisí.

 

Dopis předsedovi Junckerovi zaslali ministři Belgie, Kypru, Francie, Německa, Řecka, Itálie, Lucemburska, Portugalska, Slovinska, Španělska a Švédska. Ministr Brabec se k výzvě nepřipojil. Zdůrazňují v něm, že je třeba, aby Komise velmi pečlivě zvážila pozitivní důsledky, které by měla nová legislativa přinést nejen pro zlepšení životního prostředí, ale také pro vznik novýc pracovních míst a ekonomický růst díky inovacím a zlepšení konkurenceschopnosti.

Také někteří členové Evropského parlamentu vyzývají Komisi, aby pokračovala ve schvalovacím procesu nové legislativy o ovduší a odpadech. Jak někteří z nich zdůraznili, umírá v Evropě přibližně 400 000 lidí právě díky znečištění ovzduší.

Podle zprávy Evropské environmentální agentury (EEA), oficiální agentury, která pro Evropskou komisi shromažďuje a vyhodnocuje data o stavu životního prostředí, stálo Evropu znečištění ovzduší, způsobené průmyslem v čele s uhelnými elektrárnami v roce 2012 dohromady 189 miliard EUR.

 

 

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License