Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Loužek 2 and 3

Zveme Vás na diskusní seminář na téma CLLD – komunitně vedený místní rozvoj (komu patří – venkovu, nebo městům ?)

který se konáv úterý 2. června 2015 od 16. 00 do 19:00 hodin Praha 1, Novotného lávka 5, Klub techniků, nejspíše místnost č. 319

Jedním z nástrojů Kohézní politiky EU pro období 2014 – 2020 pro místní rozvoj je upgrade programu LEADER, který se nově nazývá CLLD – Community Led Local Development. Co vlastně znamená tato možnost pro obyvatele měst a obcí ? Budou starostové a zastupitelé ochotni být občanům na svém katastru více partnery, než reprezentanty? Dokáže česká veřejná správa využít možnost, kterou jí dává Evropská unie v období 2014 – 2020 ?

Úvod do problematiky

Ing. Roman Haken, Evropský hospodářský a sociální výbor, Brusel, zpravodaj stanoviska Komunitně vedený místní rozvoj (CLLD) jakožto nástroj politiky soudržnosti pro období 2014 - 2020 pro místní rozvoj a rozvoj venkovských, městských a příměstských oblastí .

K diskusi jsou přizváni:

za Ministerstvo pro místní rozvoj ( koordinátora regionální politiky a metodiky místního rozvoje), Mgr. František Kubeš, vedoucí oddělení urbánní politiky

za Místní akční skupiny (praktický pohled využití předchozího programu LEADER ve venkovském území v České republice pro období 2007 – 2013), Mgr. Jan Balcar, PhD., 8 let ředitel Místní akční skupiny Království – Jestřebí Hory o.p.s., se sídlem v Úpici, Královehradecký kraj,

za městský obvod hl.m. Prahy (představitel zájmu o budoucí využití CLLD pro místní rozvoj ve městě), Ing. Martin Moravec, místopředseda klubu zastupitelů VLASTA - Koalice občanů Prahy 10, KDU-ČSL a LES, s podporou Pirátů.

Zatím není známo, zda se zúčastní zástupci Svazu měst a obcí, Asociace krajů, Svazu místních samospráv, v roli odborných a členských platforem samosprávy, která k využití CLLD musí poskytnout souhlas na svém katastru.

Moderování:

Pavel Šremer, STUŽ

 

VSTUP VOLNÝ

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License