Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

V roce 2006 se česká, moravská a slezská města mohou opět zapojit do celoevropské akce „Evropský týden mobility“ (16. –22. září) a „Evropský den bez aut“ (22. září), která se letos bude v Evropě konat už pošesté.

K Evropskému dni bez aut 2006 se přihlásil Kostelec nad Orlicí a Nové Město nad Metují.

Evropský týden mobility se spolu s Evropským dnem bez aut se letos bude konat ve městech: Hradec Králové, Chrudim a Moravská Třebová.

Akci jen podpoří Hlinsko a Hořice.

Zdroj MŽP

---------------------------

Evropský týden mobility 2006 v Hradci Králové

Ve druhé polovině září se město Hradec Králové připojí k evropské kampani na podporu ekologických forem dopravy s názvem Evropský týden mobility. Uspořádáním série akcí k této kampani se zastupitelstvo města zavázalo v srpnu, když přistoupilo k Chartě 2006 k Evropskému týdnu mobility.

V rámci Evropského týdne mobility 2006 bude realizováno zklidnění hlavní komunikace na tř. E. Beneše. Základem tohoto projektu je svedení motorové dopravy z nynějších dvou pruhů v každém směru do jednoho - vnitřního. Vnější pruhy budou využity pro cyklostezky a parkování vozidel. Rozsah úprav bude realizován na části třídy E. Beneše vymezené ulicemi Jana Masaryka a Palachova. Tato přechodná úprava bude trvat do konce října 2006.

 

Program Evropského týdne mobility 2006 v Hradci Králové

16. 9. 2006 – 22. 9. 2006

Zklidnění dopravy na třídě E. Beneše

Svedení motorové dopravy z nynějších dvou pruhů v každém směru do jednoho pruhu v každém směru a vnější pruhy využít pro cyklostezku a pro parkování vozidel.  V prostoru třídy E. Beneše bude postaven informační stánek, kde budou občanům poskytovány informace o záměrech regenerace třídy.

 

17. 9. 2006

Město na kolech

Sportovní akce pořádaná Českou asociací sport pro všechny, která má v Hradci Králové již několikaletou tradici. Od loňského roku je tato akce koordinována s termínem Evropského týdne mobility. Pravidelně se účastní přes tisíc cyklistů, pro které je připraven bohatý kulturní program.

 

18. 9. – 22. 9. 2006

Promítání ekologických filmů pro děti a mládež k Evropskému týdnu mobility -  Společnost pro udržitelný život touto populární formou seznámí žáky hradeckých základních škol s pozitivním způsobem uvažování a jednání ve vztahu k životnímu prostředí, zvláště pak v oblasti dopravy.

 

18. 9.  2006

Cyklojízda po zklidněné komunikaci na třídě E. Beneše

Středisko ekologické výchovy a etiky Rýchory uspořádá pro děti základních škol v okolí třídy E. Beneše projížďku na kole Benešovou třídou s doprovodným programem.

 

20. 9. 2006

Ejchuchá, juchuchu, jak je dobře na vzduchu

Benešova třída, dětské hřiště

Pořádá statutární město HK a Středisko ekologické výchovy SEVER

Doprovodný program: prohlídka Stanice automatického imisního monitoringu Brněnská ul.

 

Zdroj Magistrát města Hradec Králové

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License