Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Dolina Parzychwost T65.2

Díky Společnosti pro trvale udržitelný život /SR se každoročně koná ve spolupráci se STUŽ/ČR Memoriál na památku Josefa a Petry Vavrouškových na Roháčích , kde Josef a Petra zahynuli pod lavinou. Letošní Memoriál se koná 20. – 22. září. Ubytování bude zajištěno v Bobrovci, nejspíše v penzionu Jurika. První den je příjezdový, 1. večer přednáška D. Bevilaquy o tvorbě pracovních priležitostí (pro Romy a j.), druhý den následuje túra nádhernou Jaloveckou dolinou až do doliny Parichvost na místo tragické smrti Josefa a Petry. Večer pak povídaní o stavu a vývoji našich dvou zemí mimo jiné ve vztahu k novému programovacímu období EU 2014–2020. Ze slovenských kolegů se jako každoročně bude účastnit jak diskuzí, tak túry prof. Mikuláš Huba, toho času předseda výboru pódohospodárstva a životného prostredia slovenského parlamentu (SNR). Třetí den je odjezdový, individuálně je možné uskutečnit další túru.

Pithart Petr 6168

tradiční to setkání - pod záminkou oslavy zimního slunovratu - členů, příznivců a přátel Společnosti pro trvale udržitelný život, které se koná ve středu 12. prosince od 17. hod. Pozvání na náš STUŽOVRAT přijal a o své zkušenosti z politiky se s námi podělí

vzácný host, pan doc. JUDr. Petr Pithart

Centrum pro otázky životního prostředí si Vás dovoluje pozvat na konferenci a debatu věnovanou přípravě Světového summitu OSN o udržitelném rozvoji RIO+20

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Budoucnost, kterou chcemerio

15. 3. 2012, 9 – 17 h

Ballingův sál NTK, Praha 6, Dejvice

Témata konference:

  • Obsah a význam Summitu OSN Rio+20
  • Neziskový sektor a vzdělávání pro udržitelný rozvoj
  • Role místních samospráv na cestě k udržitelnému rozvoji
  • Global Compact a zelená ekonomika jako příležitost pro firmy

  • Program konference ke stažení zde
  • Na konferenci se prosím registrujte zde
  • O čem bude konference RIO+20 a jak se do její přípravy zapojit? Více zde
  • Aktualizováno: Podrobný program konference ke stažení zde

O čem bude konference RIO+20 a jak se do její přípravy zapojit? Více zde

S jakýmikoliv dotazy se obraťe na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

BrownPřednášku přednese Prof. Dr. Mark T. Brown 25. února 2011 od 10 hod. v budově Elektrotechnické fakulty ČVUT, Technická 2, Praha 1. Přednáška bude v angličtině - podrobnosti najdete v české pozvánce, či anglické pozvánce.

Metoda EMERGY, o které pojednává přednáška prof. Browna, reprezentuje inspirativní analogii mezi metodami vlastními fyzice a zkoumáním společenských problémů. Usiluje o hodnocení přírodních služeb, technologických procesů a lidské práce pomocí jedné jednotky. Využívá termodynamické podstaty všech forem energie a konvertuje je do jednoho ekvivalentu, obvykle do sluneční energie. Cílem je lepší porozumění role energie, přírodních zdrojů a služeb v ekonomice, hodnocení aktivit různých odvětví z pohledu optimálního managementu zdrojů a vstupů.

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License